Programma PlanMen WFM Congres

Het Programma

Het programma wordt voller en beter dan ooit, dankzij bekende sprekers en bijzondere verhalen. We combineren het nuttige met het aangename en mixen inhoudelijke sessies met ontspanning, entertainment en lekker eten. Jij kiest je programmaonderdelen en bepaalt hoe jouw congres eruit ziet. We lichten vast een tipje van de sluier…

Dit mag je o.a. verwachten van samen succes beleven. 

 • Het belang van capaciteitsmanagement
 • Cultuur en verandermanagement
 • Van bestuurstafel naar workforce management
 • Paneldiscussie “Plannen in crisistijd in verschillende branches”
 • Anticiperen op onverwacht grote veranderingen in capaciteitsvraag
 • Noord-West Ziekenhuis – De link tussen tactische- en strategische planning/beleid (HR)
 • Datagedreven dynamische planning
 • Paneldiscussie Marktontwikkelingen en trends binnen vakgebied WFM
 • Ontwikkeling van planners / WFM-ers
 • Hoe kun je medewerkers betrekken én efficiënter werken
 • Customer journey optimalisatie met WFM in de front- en backoffice
 • De spannendste Workforce Management-trends in 2021/2022
 • Groeien in planningsvolwassenheid

Vind hieronder per programma-onderdeel meer informatie

Welke uitdagingen liggen momenteel op de bestuurstafels? Welke rol kan workforce management spelen bij de oplossingen voor deze uitdagingen?

PlanMen heeft de afgelopen periode 15 zorgbestuurders uit zowel ziekenhuizen als VVT-instellingen geïnterviewd. Doel was om beter te begrijpen welke uitdagingen zij hebben, en met name uitdagingen om de impact van almaar schaarser wordende medewerkers in het zorgproces te optimaliseren. De medewerkers worden in alle zorgorganisaties op 1 gezet, maar dat is niet voldoende om beoogde resultaten te halen; hiervoor is veel meer nodig.

In deze sessie presenteren we de belangrijkste uitkomsten en gaan we in aanwezigheid van een aantal zorgbestuurders in een panelsetting interactief in dialoog over de kansen die workforce management biedt om de impact van medewerkers te vergroten.

Het panel:
Kees Veling
Theo Hiemstra
Gertjan de Ruijter
Karlijn Dirkx

Iedereen heeft het erover en het lijkt wel de heilige graal te zijn: capaciteitsmanagement. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan capaciteitsmanagement betekenen voor jouw organisatie? In deze sessie geven PlanMen consultants Peter Koopmans (Klantcontact), Ridouan Barnaoui (Lokale Overheid) en Catja de Voogd (Langdurige zorg) hun visie op het belang van capaciteitsmanagement. Ook wordt het doel van capaciteitsmanagement belicht en worden de verschillende vormen van capaciteitsmanagement besproken. Tipje van de sluier: in deze sessie ontdek je hoe je met tactisch capaciteitsmanagement de strategie van je organisatie aan de operatie verbindt én vice versa en hoe je met capaciteitsmanagement je organisatie beter bestuurbaar maakt. En dat vanuit drie verschillende invalshoeken.

Sprekers
Catja de Voogd
Ridouan Barnaoui
Peter Koopmans

Er is maar één constante en dat is verandering! Zeker in een dynamisch werkveld als Workforce management volgen veranderingen elkaar in hoog tempo op. Hoe ga je daar als WFM professional mee om, wetende dat meer dan de helft van de verandertrajecten mislukt?

Wat levert bijwonen van deze sessie jou op?
Je begrijpt de dynamiek van veranderen beter, weerstand en emoties herken je. Daarnaast krijg je inzicht in de belangrijkste faal- en succesfactoren. Kan je niet wachten om hier mee aan de slag te gaan? Meld je aan.

Sprekers:
Rik Bronswijk
Gert-Jan Vos

Jaarplannen en budget worden vaak als een vaststaand gegeven beschouwd en een afwijkende realisatie is voor veel organisaties een “fact of life”. Door meer en beter gebruik te maken van de data die je organisatie genereert, kun je je planning echter veel dynamischer maken. Als je in staat bent je tactische plan gedurende het jaar bij te stellen aan de hand van actuele data, heb je meer grip op je budget, door nauwkeuriger, up-to-date forecasts. Welke effecten hebben werkvoorraden op de budgetten, hoe ziet de reële eindejaar verwachting er op een willekeurig moment uit en hoe ga je hier tactisch en operationeel mee om? In deze sessie gaan we daar verder op in.

Wat levert bijwonen aan sessie op?
Inspiratie voor de tactische en operationele dynamiek met plannen door middel van actuele data.

Spreker
Marc van Gerwen

In de break-out sessie: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”, neemt Willian Wildeboer je mee in de inzichten die je krijgt door gebruik van de resultaten vanuit de capaciteitsplanning. Inzichten die een aanjager zijn voor groei in de planningsvolwassenheid.

Naast het verkrijgen van inzicht wordt eveneens getoond dat je met het gebruik van software op een laagdrempelige manier, dicht bij de dagelijkse praktijk, start met de groei in planningsvolwassenheid. Kleine stappen met grote impact noemen we dat.

Doelgroep Break-out sessie:

 • Management
 • Capaciteitsplanner
 • Adviseur Capaciteitsmanagement

Spreker
Willian Wildeboer

De meeste customer journeys zijn geen eenmalige interactie. Veel hebben betrekking op meerdere contactmomenten met de klant en intern met verschillende ondersteunende functies. Wie doet wat? Waarin verschillen deze functies? Is er een mogelijkheid om de efficiëntie tussen groepen te verbeteren?

Om flexibeler en responsiever te zijn en te voldoen aan de groeiende verwachtingen voor snellere service en meer transparantie, werkte Nationale Nederlanden recentelijk aan twee nieuwe WFM-initiatieven: Verint Cloud-WFM en Verint Work Manager.

In deze sessies hoor je wat verschillen zijn tussen front- en backoffice WFM en leer je hoe operationele silo’s werden doorbroken om het gebruik van resources te maximaliseren, de CX te verbeteren en de kosten te verlagen.

“Werk ik in mijn privé-omgeving of leef ik in mijn werk-omgeving?” 

Een duidelijke grens tussen privé en werk is verdwenen het afgelopen jaar. Ook de werkplek is in de loop der jaren drastisch veranderd en de opkomst van het hybride werken, mede door de komst van COVID-19 en de toetreding van de Millenial- en Gen Z-generaties.

Voor organisaties heeft de kwaliteit van het personeel een directe impact op de resultaten. Een andere trend van de afgelopen jaren is dat organisaties zich wenden tot freelancers en de vraag van werknemers om controle en flexibiliteit over werkroosters.

Nauwe interactie tussen intern en extern personeel
Steeds meer bedrijven hechten belang aan de samenwerking tussen interne medewerkers en outsourcingpartners. Voor een planner helpt dit om beter om te gaan met seizoensgebonden of evenementgestuurde pieken.

Artificial Intelligence zal Workforce Management radicaal veranderen 
Een AI-platform put uit reservoirs met gegevens om aan de behoeften van werknemers te voldoen. Bijvoorbeeld voor de retail zijn marges bepalend. Wat, als een AI platform data-silo’s kan combineren voor accuratere voorspellingen?

User Experience in WFM-plossingen wordt belangrijker 
Organisaties veranderen van decentraal naar centraal plannen, of vice versa. Medewerkers krijgen via mobile devices toegang om o.a. onderling dienstroosters uit te ruilen.

Deze sessie wordt aangeboden door: Infor.

Digitaal Workforce Management lost problemen op waar niet alleen HR-managers, maar ook planners en andere leidinggevenden, vaak mee te maken hebben. Administratieve handelingen en processen worden waar mogelijk geautomatiseerd, waardoor er meer ruimte ontstaat voor waarde toevoegende taken. Maar digitaal Workforce Management kan veel meer. Het biedt een meetbare meerwaarde op alle niveaus van een bedrijf door een zeer flexibele inzet van alle medewerkers, volledig afgestemd op de vraag. Door een flexibele personeelsstructuur en het betrekken werknemers bij de planning, creëer je een hogere medewerkersbetrokkenheid én verhoog je de wendbaarheid en productiviteit. Je implementeert hiermee een slim sturingsmechanisme voor je bedrijf wat leidt tot meer inzicht, en betere strategische beslissingen.

Sprekers
Remco Nijland
Fleur d’Hollosy

Deze sessie wordt aangeboden door: ATOSS.

crop-planmen-footer4

Design Effectgroep* / Copyright PlanMen 2021 ©