Programma 19 september

Het programma op donderdag 19 september van het PlanMen WFM Congres richt zich speciaal op organisaties uit de non-profit sector. Deze dag verwelkomen we graag planners, capaciteitsplanners, forecasters en overige WFM professionals binnen o.a. zorg, overheid, welzijn en nutsbedrijven.

12:00 Registratie en Lunch
13:00 Opening – Willem van den Brink
13:10 Keynote spreker – Kjeld Aij, VUMC
14:00 Breakout sessies – Ronde I
14:55 Pauze
15:25 Breakout sessies – Ronde II
16:30 Breakout sessies – Ronde III
17:25 Borrel & WFM Awards
19:00 Einde

Keynote presentaties 19 september

WFM als antwoord op de krapte op de zorgmarkt

Welke hedendaagse mogelijkheden binnen Workforce Management kunnen jou en jouw organisatie helpen om het arbeidstekort te lijf te gaan? Willem van den Brink, directeur PlanMen, vertelt welke rol personeelsplanning kan vervullen.

De relatie van WFM met HR, Finance en het Primair Proces

Kjeld kent als directeur Bedrijfsvoering binnen het VUMC als geen ander het belang van WFM en de relatie van WFM met HR/Finance/Primair Proces. Hoe krijgen we WFM als agendapunt op de directietafel? Kjeld geeft tips en advies!

Breakout sessies

Oplossingen: Strategieën voor de gezondheidszorg

De zorg is uitgegroeid tot een patiëntgericht proces met zelfplanningsmogelijkheden en vakbondsvereisten, waarbij klinische gegevens belangrijk zijn.

Capaciteitsplanning

Waar moet je op letten als je capaciteitsplanning gaat implementeren? Wat betekent dit voor de rol van de planner en hoe gaat de vertaling naar roosters?

UMC Utrecht: Capaciteitssturing van zorgprofessionals

Hoe ga je van een aanbodgerichte planning naar een vraaggerichte planning? UMC Utrecht vertelt over hun visie en praktische aanpak.

De positie van WFM binnen de organisatie

Hoe kun je zorgen dat jouw ideeën en oplossingen meer aandacht krijgen? Hoe kun je, vanuit operationeel niveau, het onderwerp WFM méér op de agenda krijgen?

Visie: De toekomst van het werk

De toekomst van het werk (Future of Work) heeft een dramatische impact op de manier waarop bedrijven hun arbeidsstrategieën en plannen uitvoeren.

Flexibiliteit

Hoe ga je als organisatie flexibel inspelen op onverwachte situaties en zorg je tóch voor rust in de roosters voor de medewerkers?

Zelfsturing & Zelfroosteren als roostermethodiek

Wat zijn vanuit Workforce Management belangrijke randvoorwaarden voor zelfsturing en zelfroosteren? Waar moet je als planner écht op letten?

Amarant: een waargebeurd verhaal over gezonde capaciteitsplanning

“Van Roosteren Naar Plannen”: Personeelsplanning afgestemd op de vraag van cliënten, waarbij verstoringen voorspelbaar en planbaar zijn

Studies: De juiste aanpak in de gezondheidszorg

Hoe beheren zorgorganisaties van wereldklasse arbeidsresources en hoe kunnen ze de ervaringen van patiënten en werknemers met modern WFM verbeteren?

Roostertevredenheid

Wanneer heb je als planner een ‘goed’ rooster opgeleverd? In deze workshop kijken we hoe je de roostertevredenheid kunt verhogen.